Sunday, December 19, 2010

2 - Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)


Arcade Fire - The Suburbs

Το δωμάτιο βρωμούσε αγάπη. Ήταν άδειο κι όμως η αγάπη είχε ποτίσει τους τέσσερις τοίχους του κι η αποφορά ήταν τόση, που έφερνε σε κάποιον αναγούλα. Γέμιζε κάθε κενό και κάθε πόρο. Εκείνη, απτόητη, άνοιξε την πόρτα διάπλατα και αντίκρισε το τίποτα. Αφού δεν ήτανε μέσα του αυτός, το χαμόγελο έσβησε απ' το πρόσωπό της και έδωσε τη θέση του στη θλίψη. Θα τον περίμενε εκεί και σύντομα δε θα 'ταν μόνη.

Τα χρόνια περνούσαν για τους άλλους, μα όχι για εκείνον, καθώς τοπία διαδέχονταν το ένα τ' άλλο. Στο μακρύ δρόμο που είχε επιλέξει, οι πόλεις έδιναν τη θέση τους σε πεδιάδες και οροσειρές ατέλειωτες, που άλλοι ως τους πρόποδες ακόμη να έφταναν, θα είχαν σταματήσει. Μα ήταν τέτοια η επιμονή του, που τις σκαρφάλωνε με άνεση. Και ήταν τόσες οι δοκιμασίες που περνούσε, που κάποιος θέλησε να του χαρίσει κι άλλο χρόνο να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησε. Κι από τις πόλεις που διέσχιζε, οι δρόμοι έμοιαζαν οι ίδιοι, μα τα παιδιά, μεγάλοι και οι μεγάλοι, ακόμη μεγαλύτεροι. Κι είπε, στο τέλος της διαδρομής του, αφού είχε φέρει ολόκληρο πλανήτη μία γύρα με τα πόδια, πως ήτανε καιρός να πάει πίσω. Στο σπίτι που τους ζέσταινε και έχτισαν μ' αγάπη. Θα την περίμενε εκεί και σύντομα δε θα 'ταν μόνος.

1 comment:

ngocanhng said...

Your blog posts are more interesting and impressive. I think there are many people like and visit it regularly, including me.I actually appreciate your own position and I will be sure to come back here.
brtaram

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin