Monday, March 03, 2008

Κουλί, μου θέλεις και κονφί!


Παλιά ένοιωθα ένα περίεργο συναίσθημα το οποίο είναι σπανιότατο φαινόμενο να εκδηλωθεί σε μένα. Το λεγόμενο άγχος. Στην περίπτωσή μου, για τη σχολή. Πλέον, ένα μέσο αλλιώτικο απ' τ' άλλα, ο υπολογιστής, βάλθηκε να γίνει σανίδα σωτηρίας αλλά και καταδίκη μου. Έχω μια διπλωματική την οποία λιβανίζω κοντά στα 2 χρόνια τώρα (imagine) και ενώ έχει μείνει εξ' αρχής, μετά το ψάξιμο και τις μεταφράσεις, η ουρά, ήτοι 20-30 σελίδες, επιμένω να μη θέλω να ασχοληθώ μαζί της διότι είναι το ελληνικό κομμάτι, αυτό που με τρομάζει περισσότερο και για το οποίο νοιώθω πως δεν έχω όσες πληροφορίες πρέπει. Ο δικός σου όμως θέλει να παίζει απ' το πρωί ως το βράδυ ηλεκτρονικά, να χαζεύει στο νετ, να γράφει ποστ και απλά να βρίσκεται μπροστά στον υπολογιστή μέχρι ο κώλος του να κάνει πελώριες πληγές απ' το πολύ καθισιό κι η μπάκα του να γίνει σαμπρέλα ικανή να περισώσει μια ολόκληρη παραλία της Χαλκιδικής σε τσουνάμι.

Το πρωί θα συναντήσω την καθηγήτρια-υπεύθυνη της διπλωματικής και θα της δείξω πάλι τα ίδια. Αυτή δε δίνει πολύ σημασία και είναι πολυυύ ελαστική, κάτι το οποίο δε με συμφέρει γιατί χρειάζομαι βούρδουλα. Έτσι και γω σήμερα πήγα το μεσημέρι για φαγητό σε μια Contemporary Greek Tavern(α) -όπως ακριβώς στο λέω έτσι τό 'γραφε πάνω το πετσετάκι- ενώ είχα πρώτα προλάβει να μασαμπουκώσω μισό σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ, μια σαλάτα παντζάρια και ένα μελιτζανομπουρεκάκι (που περίσσεψαν απ' τις αδελφές μου και άλλοι άνθρωποι πεινάνε δεν είναι σωστό να πετάμε το φαγητό, επίσης ήταν να, για τη γεύση μωρέ και για να μου ανοίξει η όρεξη) απ' το σπίτι... Με μόλις 15 λεπτά καθυστέρηση και άλουστο μαλλί (τι; χαχαχα) βρήκα τη Ζ. με τη Λ. και πιάσαμε παραλιακά. Τι ωραίο καιρό που κάνει αυτές τις μέρες! Ποιος διαβάζει/κάνει εργασίες; Δικαιολογούμαι...

Αφού καθίσαμε και έπαθα ένα σοκ με το "φιλέτο νουά με σως τρούφας - για δύο άτομα στην προνομιακή τιμή των 44 ευρώ", θεώρησα πως έχω μείνει πίσω στο φαγητό των ταβερνών με τις χωριάτικες, τα ξίγκια και τους μουζάκα. Στον επιτηδευμένα ξύλινο/νησιώτικο διάκοσμο (είχε και δυο τύπου δέντρα φτιαγμένα από σανίδες μες τη μέση) υπήρχαν πήλινα στον ένα τοίχο (απ' όπου μόνο ο δίσκος της Φαιστού έλειπε) και πιατικά/πορσελάνες Βοημίας στον άλλο, ενώ στον κατάλογο πολλές άγνωστες λέξεις. Κατέληξα στο κονφί πάπιας με "τσιπ" παρμεζάνας το οποίο ιδιαίτερο όσο και να ήταν στη γεύση δε θα το ξανάπαιρνα.

Η Ζ. τυχαίνει πάντα να βγαίνει μαζί μου σε μαγαζιά στα οποία η εξυπηρέτηση χωλαίνει και γω ντρέπομαι τόσο γιατί εκνευρίζεται και κάνει παράπονα σε σερβιτόρους και προσωπικό (άδικο δεν έχει) ενώ εγώ μαζεύομαι στην καρέκλα μου. Η πάπια που επιπλέει στο λίπος της, έμοιαζε με περιεχόμενα κονσέρβας τόνου και έφτασε αισίως μετά από 40 λεπτά... Και πήραμε και γλυκό. Η σοκολατόπιτα μεγέθους σουβέρ και αξίας 10 ευρώ είχε και χρυσό σπρέι τριγύρω (ότι ξέμεινε απ' την Τσικνοπέμπτη θαρρώ - όπου δε ντύθηκα emo ανίδεοι αλλά L απ' το Death Note). Τα 'φαγα, τα 'σκασα κι έφυγα.

Υ.Γ. Νόημα το κείμενο δε βγάζει, σκοπό δεν έχει, who cares?

Υ.Γ.2 Εγώ ένα ξέρω, τόσα να 'γραφα, και το 'χω ξαναπεί, 10 διπλωματικές θα 'βγαζα. (Ταιριάζει το φαί με τα λεωφορεία;).

Υ.Γ.3 Η παραδοσιακότατη ταβέρνα δε διέθετε κουλί φρούτων του δάσους. Διαμαρτύρομαι!

11 comments:

Unknown said...

εισαι σιγουρος πως ηταν σπρευ και δεν ηταν φυλλα χρυσου...???γιατι στα σικ εστιατορια το σουφλε σοκολατας και τα συναφη στολιζονται με φυλλα χρυσου!!!

Cookie Basher said...

Για την "ταβέρνα" δε θα σχολιάσω!
Για την πτυχιακή όμως...θέλουμε ξύλο και οι 2 μπας και ξεκουνηθούμε..δεν πάει άλλο, oni μου. Γαμώτηνάνοιξήμουμέσα

Strahd said...

Κι εγώ διερωτώμαι... ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΗΓΕΣ;;; :p Τι ταβέρνα ήταν αυτή oni μου; €44 η μπριζόλα; Από χρυσό ήταν;

Πφφφ μια φορά πήγα στην ζωή μου και θα κάνω άλλο τόσο για να ξαναπάω... :P

Καλό μήνα. :)

comingThrough said...

blepeis deathNote?! gamato den einai?!?!?:D:D:D:D

na pas gia fagito ston oinoxoo, sti paparouna kai sto marsel!

revqueer said...

Η δική μου σχολή δεν απαιτεί διπλωματική! Μπουαχαχαχαχαχαχαχα!!!

oni said...

ioanna, paliopswnara, nai, den htan fylla xrysou htan SPREY exw k th Z gia martyra! Ta ksexwrizw ksereis ta fylla k to sprey. Den exw kourkoutiasei toso!

cookie, den antexw 8a balw ta klammataaa

strahd, paralia, ligo prin ftaseis Aristotelous :P 44 gia 2 atoma :P

comingthrough, sta prwta 2 exw paei k htan wraia. To trito to kserw mono ws mpar nomizw. 8a ekanes kalh parea me mia filh mou. Eidikeyetai sthn anixneysh estiatoriwn.

revqueer, de 8a se gnwrisw kapoia stigmh apo konta? 8a deis esy! Grrrrr! *trabaei ta ypoloipa mallia tou ap ta neyra tou*

8elw epishs na dhlwsw pws phga shmera sth sxolh k ths edeiksa 1 selida opou htan to plano tou 2ou merous ths diplwmatikhs (twn 30 selidwn dld) k ths eipa oti exw ftasei na kapou ws edw. K mou eipe poly kala! K mou eipe k na grapsw monos mou tis systatikes na tis ypograpsei! Kalo??

Unknown said...

στα χα πει εγω ειναι θεα η ρια!!δεν της κοβει και τρελα οποτε καλυτερα για σενα....θα σου στειλω εγω τις δικες μου συστατικες που ηταν copy paste του ακατανομαστου και της εστειλα και γω με την υπογραφη της ριας...φιλια

comingThrough said...

apoti blepo genika oi diplomatikes megali talaiporia einai!!! kouragio sas eyxomai!!!:D

nikisot said...

ela apo dw kai 8a se paw gia kospidia sta blaxika

sikia said...

αχ onouli μου, δε ξέρω τι θέμα έχει η διπλωματική σου, αλλά τώρα που έφαγες το γάιδαρο, στην ουρά θα κάτσεις? Άντε γράψε κάθε μέρα 200 λέξεις, τι είναι 200 λεξουλίτσες, μέσα σε 2 μήνες έχεις γράψει 12000 λέξεις.
Άντε γιατί θα έρθω Ελλάδα να στη γράψω εγώ!

paskalip said...

sikia mi tou vazeis idees. Kala pige na ksekinisei... haha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin