Sunday, April 01, 2007

10 πράγματα που έμαθα για τους αγώνες rally

Όταν ένας απ' τους καλύτερους σου φίλους (αν όχι ο καλύτερος) τρέχει σε αγώνα rally ως συνοδηγός, πως είναι δυνατόν να μην πας να τον δεις? Έτσι και γω, ανίδεος, πήγα στο 1ο Ράλλυ Σπριντ Δράμας. Και γύρισα και σώος to tell the tale! Nα τι έμαθα (εκτός από τα βασικά):


(I shot this!)

1) Γίνεστε καλός οδηγός/συνοδηγός (οδηγώντας εσείς ως τα κουτσοχώρια που διεξάγεται ο αγώνας/μαθαίνετε να διαβάζετε χάρτη), κάνετε bonding με τους φίλους σας τραγουδώντας, ξεθάβοντας περιστατικά από το παρελθόν και εξαντλώντας τα νέα σας, και τα νέα της ελληνικής τηλεόρασης.

2) Σφίγγουν γάμπα και γλουτοί, διότι από το σημείο που θα αφήσετε το αυτοκίνητο, ώσπου να βρείτε μια "καλή στροφή" να στηθείτε για να παρακολουθήσετε, θα περπατήσετε τουλάχιστον 6 χιλιόμετρα.

3) Χρειάζεστε τουλάχιστον 3 λίτρα νερό για να αντέξετε μόνο στον πρώτο γύρο. (Η διαδρομή μπορεί να ήταν μόλις 14km αλλα 46 αυτοκίνητα να έρχονται το καθένα με τη σειρά του μας κάνουν πολληηή ώρα).

4) Κάνετε ηλιοθεραπεία μια χαρά. Εγώ τσουρούφλισα το δεξί φαλακρό μου κρόταφο, το μέτωπο και τη μύτη μελιτζάνα. TIP: Πάρτε ξαπλώστρα και αλειφθείτε με αντιηλιακό. ΠΑΝΤΟΥ.

5) Εναλλακτικά, αρπάξτε τα απαραίτητα αξεσουάρ ορειβασίας και σκαρφαλώστε στον ψηλότερο βράχο for best viewing pleasure...

6) Η φύση σας εκδικείται για το κακό που της κάνετε όλα αυτά τα χρόνια και μιλιούνια κουνούπια ορμάνε να σας φάνε, ενώ "μπαμπούρια" ανεβαίνουν στα πόδια σας εκεί που κάθεστε κατάχαμα. (Άλλοι ψωμωμένοι μεταφέρουν κοτρώνες ως άλλοι Hulk και κάθονται πάνω τους - εγώ θα πάθαινα λουμπάγκο).

7) Υπάρχουν σημεία στα οποία απαγορεύεται να σταθείς (εξωτερικά σημεία στροφών κ.α.). Εμείς εννοείται πως καθίσαμε στα ανοιχτά (επειδή το μάθαμε μετά), αλλά ίσως και να το επεδίωξα εγώ να έρθει φαντασμαγορικά το αγωνιστικό που εκτοξεύει πέτρες παντού και βγαίνει εκτός διαδρομής πάνω μου και να λένε όλοι μετά: "He went with a bang".

8) Παθαίνετε πολιτισμικό σοκ με τους φίλους του αθλήματος, οι οποίοι φωνάζουν συνθηματικά μετά από κάθε μαρσάρισμα "φέρτε το πριόννιιι!!!" (όπως ένας star της εκπομπής Je t'aime με την Πάνια), ξύνουν την κοιλιά τους και επίμαχα σημεία, μιλάνε για το "ποιον θα μπήξουνε και πώς" και προσπαθούν ενίοτε να καταλάβουν γιατί δε βγαίνει η φωτογραφία (ξέχασαν το φιλμ). Ναι, είμαι σνομπ και ρατσιστής I guess...

9) Οι αθλητές φοράνε "πυρίμαχα εσώρουχα". Αν αυτό δεν είναι αστείο δεν ξέρω τι είναι.

10) Δεν υπάρχουν ξανθές bimbos με μπικίνι και γόβες στην εκκίνηση που να κρατούν καρτέλα με τον αριθμό του γύρου.

Και για περισσότερες REAL πληροφορίες κάθε είδους αγώνων αυτοκίνησης επισκεφθείτε το R40!

4 comments:

paskalip said...

looool!!! Παντως ευχαριστώ πολύ! που κουβαληθήκατε πρωινιάτικα στη Δράμα για να με δείτε για 3 ολόκληρα δευτερόλεπτα! Και ναι, δεν ειναι αστεια τα πυριμαχα εσωρουχα... Σου δίνουν αλλα 5-10 δευτερολεπτα ζωής μέσα σε ενα φλεγόμενο αγωνιστικό, αρκετά για να λυθείς και να βγεις

ShoppingTherapy said...

άντε και στο παρί - ντακάρ!

Unknown said...

πολυ καλη αναλυση για το τι ακριβως θα πρεπει να περιμενεις απο εναν ελληνικό αγωνα ραλλυ! εγω παντως περασα πολυ καλα!(η μυτη μου ειναι κατακοκκινη!!!) λοιπον θωμα μου ανανεωνουμε το ραντεβου μας για το Μονακο...(θα οδηγησεις εσυ μεχρι εκει εννοειται!) φιλιά!!!

Anonymous said...

"Πυρίμαχα εσώρουχα"...Τι μαθαίνει κανείς??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin