Tuesday, July 31, 2007

Άλλαξέ το: City Edition


Φωνάξτε μου τον Παπαγεωργόπουλο, να του δείξω τι θα κάνω στην Αριστοτέλους! Ξέρω πόσο θέλουν όλοι να αλλάξουν την τσιμεντένια όψη της και γω με κατάδικά μου σχέδια είμαι εδώ για να το υλοποιήσω! Το όνειρο κάθε Θεσσαλονικέα. Έμπνευσή μου τα μεγάλα θαύματα του κόσμου, με ολοφάνερες επιρροές και από την Αφρική.

Το χρυσελεφάντινο (χρυσός-ελέφαντας- got that?) άγαλμα είναι φουλ μπαροκοκό εξοπλισμένο μέσα με τύπου-δάση για στιγμές χαλάρωσης, σαλονοτραπεζαρίες με τοίχους επενδεδυμένους με μπροκάρ και τα χρυσά φλουριά της θείας Παγώνας να πλαισιώνουν την αίθουσα χορού. Για το δημόσιο αποχωρητήριο η ομάδα μου και γω, επιλέξαμε κάτι που δε θα βαραίνει τόσο την ανάλαφρη ατμόσφαιρα, καλύψαμε τη λεκάνη με φύλλα χρυσού 24 καρατίων και η βούρτσα της είναι από χαυλιόδοντα. Τίποτα το περιττό.

Ανακλειόμενη πέργκολα δε ταίριαζε να βάλουμε, διότι ο ελέφαντάς μας θα έμοιαζε με περίπτερο της διεθνούς έκθεσης στην Ινδία και δε θέλαμε μπαςκλαςαριές, αλλά προμηθευτήκαμε σε τιμή ευκαιρίας κάτι φιγούρες της γαλλικής επανάστασης και διαμορφώνοντας ελάχιστα το πρόσωπο της φιγούρας του στρατηλάτη προσδώσαμε με ακρίβεια τα δικά μου χαρακτηριστικά. Έτσι εγώ, θριαμβευτής, θα φαντάζω φάτσα φόρα και η πρώτη μούρη στα οχτρικά καράβια που θα πλησιάζουν να πιάσουν κάβο πλάι στην Αριστοτέλους με σύνθημα "εάλω η πόλη". Θα σκιάζονται και θα την κάνουν! Φυσικά αυτή η μικρή αλλαγή δεν επηρρεάζει καθόλου την εικόνα του μικρού μας Ντάμπο όπως την ξέραμε, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι τα φιλικά μας τετράποδα με τα παραπανίσια κιλά, χρησιμοποιούνταν εξαπανέκαθεν στην πόλη μας ως μεταφορικά μέσα στην αρχαιότητα και κάναν βουτιές στην παραλία, όταν αυτή έφτανε ως την Τσιμισκή.

Η προσφορά για το προσεγμένο αυτό έργο ανέρχεται στο 1 δις ευρώ, τση φτήνιας, να βγάλει και το team μου τα προς το ζην. Και τζάμπα θα σας βάλουμε μέσα και κλιματισμό αλλά και διάδρομο γυμναστικής για όλη την οικογένεια (το κλιμακοστάσιο με τα 1000 πατήματα και τα 999 ρίχτια γίνεται αυτόματα και κυλιόμενες σκάλες με το πάτημα ενός κουμπιού στο δεξί πίσω τετρακέφαλο του αλαβάστρινου "ζωντανού"). Δείτε τι ωραία που θα δένει με τον περιβάλλοντα χώρο! Πως η προβοσκίς του ελέφαντα θα ανακυκλώνει το νερό και θα το ρίχνει στο θερμαϊκό προς τέρψην όλων. Υπάρχει ακόμη η σκέψη η λεωφόρος Νίκης να περνάει ακριβώς ανάμεσα από την προβοσκίδα και τα μπροστινά πόδια. Αλλά ακόμη νωρίς είναι, μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο, βλέπουμε στην πορεία. Σχέδια είναι αυτά, αλλάζουν!

Υ.Γ. Για να μάθετε για που πραγματικά προοριζόταν αυτό το σχέδιο, κάντε κλικ ΕΔΩ.

5 comments:

Dante said...

Και μετά πού θα γίνεται η γιορτή των Αγγέλων; Πού θα στήνουν το καραβάκι τα Χριστούγεννα; Πού θα βγάζουν προεκλογικούς λόγους οι πολιτικάντηδες; Ε; Ε; Ε;

ΥΓ: Είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι...

oni said...

Καλέ μου dante, μην ανησυχείς! ΌΛα αυτά θα στήνονται/τελούνται εντός του ελέφαντα σε μία εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα! Είναι μεγάλος! Δεν τον βλέπεις; Χίλιοι καλοί χωράνε!

ShoppingTherapy said...

ξέρεις τι του λείπει; ταπετσαρία και υφάσματα με ρίγες!

Anonymous said...

κομψό και διακριτικό. η επιτομή του μίνιμαλ!

oni said...

Stella, θα προωθήσω την ιδέα σου στο τήμ. Άρχισε να επιλέγεις τόπια υφάσματος! Σ' εμπιστεύομαι!

Ήθαν, *ντρέπεται* είμαι υπέρμαχος του μινιμαλισμού. Φαίνεται λοιπόν;

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin