Wednesday, September 26, 2007

Freshly-Picked: Tingle's Rosy Rupeeland

Χθες έφτασε στα χέρια μου ένα παιχνίδι για το Nintendo DS μέσα στο χρυσαπαστράπτον κουτί του, με τίτλο: Freshly-Picked: Tingle's Rosy Rupeeland. Και αναρωτιέμαι, μόνο εγώ κάνω συνειρμούς που δε θα έπρεπε, για ένα παιχνίδι που αναφέρεται σε άτομα ηλικίας 12+; Ας μην αρχίσω με τ' όνομα όμως. Πάρε το εξώφυλλο για παράδειγμα:

Ετούτο το ζουμπουρλούδικο, τσαχπίνικο πράσινο ξωτικό που σπάει με χάρη τους καρπούς και σηκώνει γουστόζικα το ένα πόδι σε φάση "ένα βήμα και ξεγοφιάζομαι η γυναίκα" είναι ο ήρωάς μας. Πετάει στον αέρα rupees που είναι το νόμισμα της χώρας που ζει (στην Ινδία δεν έχουν τη ρουπία;), ενώ γύρω του πεταρίζουν πολύχρωμες πεταλουδίτσες και τον πλαισιώνουν τριαντάφυλλα (how macho!). Το clue της υπόθεσης είναι πως ο Tingle πριν γίνει έτσι, ήταν ένας αειπάρθενος 35άρης, ο οποίος ξύπνησε μια μέρα από μια φωνή που του έλεγε πως για να βρει τη Rupeeland, μια μαγική χώρα όπου κανείς δε χρειάζεται να δουλεύει και να ταλαιπωρείται και έχει φαγητό, ξεκούραση και γυναίκες (εδώ γελάμε) σε αφθονία, θα πρέπει να μαζέψει πολλά πολλά rupees. Εδώ που τα λέμε σώπα, αν ήταν να είμαι εκατομμυριούχος, τι να τα κάνω αυτά που προσφέρει η Rupeeland.

Η φωνή αυτή ήταν του Uncle Rupee που μεταμόρφωσε το μουστακαλή, γενακι-οφόρο νάνο με τα ροδαλά μαγουλάκια και τη μεγάλη κόκκινη μύτη μελιτζάνα σε τρελή του χωριού με το πράσινο κολάν και το κόκκινο βρακί. Και επανέρχομαι στα ροδαλά μαγουλάκια. Μήπως αυτό το "freshly-picked" τελικά είναι η παρθενιά του γλυκύτατου λουγκροξωτικού; Ντροπή μου, το παίζουν και μικρά παιδιά.

Βεβαίως το παιχνίδι είναι προϊόν ιαπωνικής προέλευσης και οι πουριτανοί Αμερικάνοι που μίσησαν όσο τίποτα (στα παιχνίδια Zelda όπου εμφανίζεται) τον Tingle το σνόμπαραν. Αλλά εμείς, οι ανοιχτόμυαλοι Ευρωπαίοι το φέραμε και εδώ! Εμπρός λοιπόν! Όλοι στον αγώνα να κάνουμε τα καλύτερα παζάρια στο πιο κουλό "RPG" για το DS!

4 comments:

Dante said...

Εμφανιζόταν αυτό το τσιριμπίμ τσιριμπόμ στο Zelda...; :-S Πού...;

oni said...

Όπως διαβάζω εδώ, πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά Zelda στο Majora's Mask (πουλούσε χάρτες), μετά στο Oracle of Seasons με μια μικρή αναφορά και στο Oracle of Ages, ενώ πήρε ενεργό ρόλο στο Wind Waker και τα Four Swords και Minish Cap. Οι Αμερικάνοι όμως έδειξαν μια απέχθεια προς το πρόσωπό του και έτσι δεν υπήρχε στο Twilight Princess (αλλά λένε πως ο Purlo είναι μια "πιο ανθρώπινη μορφή" του). Τέλος, στο Phantom Hourglass (που αναμένω πως και πως να έρθει από yesasia) υπάρχει μία αφίσα με τη φάτσα του σ' ένα μπαρ νησιού.

sikia said...

γλυκύτατο λουγκροξωτικό? χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Anonymous said...

lol θεικό ποστ και επίσης θα πρέπει να προειδοποιήσω πως η παρατεταμένη εστίαση στην παραπάνω φωτογραφία προκαλεί επιληψία. ευχαριστώ

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin