Tuesday, November 06, 2007

시간 (Time)

Ο χρόνος είναι χρήμα... και για την ακρίβεια, 5 ευρώ το φοιτητικό.

Αλλά εκεί στην Κορέα, φαίνεται το φυσάνε. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς το ότι πάνε για πλαστική κι αλλάζουν όλο το πρόσωπο μια φορά το χρόνο.

Η εν λόγω ταινία του Kim Ki-duk (γνωστός για τα 3-Iron, Samaritan Girl, Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring) ήταν η πρόταση της Νάσιας για την άνοδο του νοητικού μας επιπέδου αυτή την εβδομάδα. Το 3-Iron είναι μία απ' τις αγαπημένες μου ταινίες, θεόκουλη αλλά καλή. Τις άλλες τις έχω σε DVD από το ΣΙΝΕΜΑ αλλά ακόμα να τις δω. Δε γνώριζα την ύπαρξη του Time. Φταίει και το ότι προβάλλεται μόνο στο Φαργκάνη (ως την Πέμπτη γι' αυτό τρέξτε!)...

Παρατήρηση άξια περισυλλογής ενώ παρακολουθούσαμε: "Κοίτα και κει τους φέρνουνε νερό τζάμπα πριν τον καφέ, στην Ευρώπη δε γίνεται αυτό!". Κι αν συμπεριλαμβάνεται στο κουβέρ και είναι με ΦΠΑ 19%; Τον συγκεκριμένο καφενέ, ονόματι Room and Rumours (έτσι θα βγάλω το επόμενό μου blog!) τον εμπέδωσα γιατί τον έδειχνε ανά 10 λεπτά, όπως και το πάρκο με τα πορνόγλυπτά που υπάρχει και στην πραγματικότητα (!!! και αν γνωρίζετε Κορεάτικα μπορείτε να κλείσετε και δωμάτια στην εκεί πανσιόν εδώ!). Η φωτογραφία του ασιατικού κινηματογράφου για άλλη μια φορά δεν παύει να με αφήνει άφωνο.

Θέλω τρελά να πάω να ποζάρω εκεί!

Λίγα λόγια για την πλοκή γιατί ζαλίστηκα κι εγώ ο ίδιος: Ζηλιάρα, σαλεμένη παρανοϊκότατη γκόμενα τα βάζει με όποια κοιτάει τον δικό της, αλλά τον αναγκάζει στο κρεβάτι να σκέφτεται άλλες όταν του την παίζει (βίτσια αβέρτα). Ώσπου μια μέρα χάνεται γιατί της τη σβουράει να πάει να κάνει μια πλαστική σε όλη τη μάπα μπας και το ζώο το άλλο δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και ξεβαρεθεί. Στόχος της κουλής; Να την ξαναερωτευτεί, ΑΝ την αναγνωρίσει (ο χάνος δε γνωρίζει τα μεγαλεπήβολα σχέδια, βγαίνει έξω με άξεστα μπακούρια, ψαρεύει πόρνες, τραγουδάει καραόκε και πηγαίνει σε speed dating), που όπως έγραψαν και στο Movies for the masses, όλες εκεί πέρα είναι ίδιες! Μα το Θεό δηλαδή δυσκολεύομαι να τις ξεχωρίσω. Μετά το χάος. Γίνεται και ένας παραλληλισμός, μια αλληγορία, ένα κάτι, τα κλου είναι πως "η αγάπη εναντιώνεται στο πέρασμα του χρόνου" και "τι ακριβώς αγαπάμε; Την εικόνα ή τον άνθρωπο;" και καταλήγουμε στο τέλος που θα σας κάνει να μείνετε μ' ανοιχτό το στόμα. Άντε βγάλτε άκρη.

Γλυκόπικρη αλλά καλή, μα και λιγάκι υπερβολική και υστερική. Όπως η πρωταγωνίστρια. Εμένα πάντως μ' άρεσε! Τώρα οι Nip/Tuckολάγνοι και εκκολαπτόμενοι χειρούργοι, ίσως δείτε την ταινία με άλλο μάτι. Τραβηγμένο.

4 comments:

sikia said...

πάω να κλείσω δωμάτιο στη πανσιόν στο πάρκο με τα γλυπτά πάραυτα! Η ταινία ακούγεται ενδιαφέρουσα πάντως!

nikisot said...

wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SOLD!!!!
de to syzhtw
kai mono pou paizei xhliaroparanoikhgkomena!

Cookie Basher said...

Τέτοια σενάρια παίζουν μόνο σε ασιατικές ταινίες (παραλίγο να έγραφα τανίλες -τέτοια ώρα..)

Συγγνώμη, το Φαργκάνη δεν έκλεισε πριν χρόνια; Ο_ο

oni said...

sikia mou esy pou eisai kai ergazomeno niato kai eis tas Amerikas pou o mis8os einai large 8a me pareis mazi sou sthn pansion? 8elw na bgw fwto me ta xeria!

moodygirl, aksize aksize :D

cookie basher, nai, gi ayto m aresoun oi asiatikes tainies giati einai xaotikes san tis skepseis mou (ti eipa afierwsa pali). To Fargkanh anakainisthke sou leei! (einai to mono sinema pou h klish einai anapoda se o8onh k ka8ismata)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin